Forum klasy D 1990r LO T.Kosciuszi w Jarocinie
heh.. czego ty sluchasz to wszyscy juz chyba wiedzą ;D
no a ja roznistych rzeczy, glownie jest to punk (wszelakie rodzaje: streetpunk, 77, crust...), hardcore, ska, reggae, rock'n'roll, rockabilly, psycobilly, muza alternatywna... no i różnych ciekawych rzeczy byleby były dobre, czasem jest to hip-hop, dancehall itp. itd. a ostatio wałkuje ciekawą rzecz, całkiem elektroniczną - Kanał Audytywny... pogranicze jazz'u, elektroniki, hiphopu i bóg wie czego jeszcze, na prawdę polecam, chociaż w odbiorze nie jest łatwe i przyjemne aha... no i jazz'u dobrego tez lubie posluchac, ale to glownie jak patrze na muzykow (czyli zostaja mi tylko koncerty...)
rozrabiaka
ja słucham można powiedzieć wszystkiego po troszku... zależy od nastroju
preferuję i najczęściej słucham rocka... nie znoszę natomiast pustych, plastikowych i totalnie nieutalentowanych "piosenkarek" typu Britney Spears... czy Paris Hilton... (na marginesie nie wiem nawet czy dobrze napisałam ich nazwiska bo przeważnie unikam kontaktu z jakimikolwiek źródłami na ich temat) nie rozumiem także ludzi słuchających TH... (czy coś) a słysząc opinię, że ten zespół tworzy muzykę rockową... mogłabym osobiście udusić
lubię sobie poszaleć przy: The Offspring, Green Day, Nickelback, Papa Roach, Blink 182, Metallica... i wielu wielu innych
rozrabiaka
ooo właśnie Biały przypomniałeś mi: rock'n'roll totalne szaleństwo!! czasami również mam schizę i potrafię całymi dniami słuchać płytki z muzyką z różnych filmów... lubię także muzykę irlandzką!!
ps mam do Was Kochani prośbę... zna może ktoś nazwę tego genialnego utworku, który Danka wykorzystała w przedstawieniu "pif paf..."
rozrabiaka
Biały napisał:
no prosze, Offspring, a ja od nich w podstawówce moją muzyczną podróż zaczynałem
pierwsza oryginalna kaseta jaką kupiłem ;D
nie no ale się wyżarłeś wtedy kasety to był hit!!
ale przyznać im trzeba... są genialni!
NatkaAngel
]
Biały napisał:
no prosze, Offspring, a ja od nich w podstawówce moją muzyczną podróż zaczynałem
pierwsza oryginalna kaseta jaką kupiłem ;D
nie no ale się wyżarłeś
wtedy kasety to był hit!!
ale przyznać im trzeba... są genialni!
no za genialnych to ich jeszcze nie uwazam, no ale w kazdym razie takie byly moje muzyczne poczatki dla mnie genialni to byli The Ramones, The Clash albo CockneyRejects....a jak lubisz takiego "kalifornijskiego punka" to polecam coś z mniej komercyjnych zespołów, niż Offspring (bo oni poźniej, z resztą jak Green Day zaczeli dupy dawac powoli i nawet se tekstow sami nie pisali
), to gorąco polecam Bad Religion, NOFX albo polską kapelę - W sekund 5
jeśli lubisz Offspring to też ci się spodobają
A jakbyś Bad Religion chciała, to mów bo mam dyskografie w domu
rozrabiaka
ooo dzięki za nazwy zespołów supcio... z wielką chęcią posłucham czegoś nowego
jestem otwarta na wszelkie propozycje... dawać mi tu jeszcze jakieś fajne zespoły lub utworki ;P
ja staram sie sluchac wszystkiego po trochu, tak obiektywnie. ale najchetniej The Offspring, Nirvana, Metallica troszke, U2, polskie zespoly(mam kilka nieprzesluchanych plyt ale od tego sa wakacje), The Doors, Ramones, oczywiscie muzyka irlandzka, sciezka dzwiekowa z piratow z karaibow:)) a wlasciwie slucham wszystkiego czego da sie posluchac. bywa to hip hop (verba fajnie doluje). a takze wszystko przy czym mozna potanczyc
bulas o YMCA zapomnialas i do tego hip hopu to bym skorpiona dlaczyla hehe
no wiec kolej na mnie... roznie to ze mna bywalo ale moja przygoda na powaznie z muzyka to sie zaczela dawno dawno temu w gim, kiedy to kolezanka wkrecila mnie w klimaty RHCP, (pierwszy koncert w PL byl wczoraj )... potem zaczelo sie reggae(od koncertu Vavamuffin w zamierzchlych gim czasach i dalej to juz jakos polecialo)... aaaa i chyba jak wszyscy co w tym watku pisali otarlam sie o offspring.. w sumie nie spodziewalam sie ze w naszej klasie jest tyle ich fanow..
kolejny dowod na to ze to forum to naprawde fajny pomysl
pozdro kaśka
Niom.
Mam internet
Jeśli chodzi o muzykę i o mnie
Każdy wie, że moja ukochaną piosenkarką jest CELINE DION.
Absolutny nr 1 !!!!
Natępnie słucham Edyty Bartosiewicz i Norah Jones, Shanii Twain. (chyba tak sie odmienia)
Oczywiście przez przypadek
Do dziś sobie je cenię
Jak pisalem wczesniej nie pogardze rockiem i tym WSYSTKIM co usłysze w radio i mi się spodoba
Zawsze mówię, że jeśli jakaś muzyka mi nie odpowiada (sie tyczy Bialego i NatkiAngel'a) to nie krytykuje!---> nie Buli ?!
Ostatnio edytowany przez Szymcio (2007-08-06 20:42:25)
buli
]ja staram sie sluchac wszystkiego po trochu, tak obiektywnie. ale najchetniej The Offspring, Nirvana, Metallica troszke, U2, polskie zespoly(mam kilka nieprzesluchanych plyt ale od tego sa wakacje), The Doors, Ramones, oczywiscie muzyka irlandzka, sciezka dzwiekowa z piratow z karaibow:)) a wlasciwie slucham wszystkiego czego da sie posluchac. bywa to hip hop (verba fajnie doluje). a takze wszystko przy czym mozna potanczyc
Za The Ramones to masz u mnie plusa
to jak juz przy nazwach jestesmy to co ja moge polecic...hmm...
z rzeczy punkowych i około-punkwych to jak już napisałem: The Ramones, The Clash, Cockney Rejects, Discharge, Agnostic Front, Sham 69, Bad Religion, NOFX, Los Fastidios, Brigada Flores Magon, Brixton Cats, Oi Polloi, Conflict... i wielu innych
a z polskich rzeczy: Dezerter, The Analogs, Eye for an eye, Zbeer, Podwórkowi Chuligani, April, Złodzieje Rowerów, Włochaty, Guernika y luno, Armia, El Banda, Skampararas, Vespa, WC, Hunkies, Cela nr 3, Blade Loki.... no i też wielu wielkich, których zapewnie ominąłem...
no i jeszcze hardcore: Schizma, 1125, Regres, Castet, Agnostic Front, Madball, Sick of it all... uff... rozpędziłem się..
ale ja tak mogę bez końca